Robisz kolejny słodki tort i nudzi Cię już klasyczna polewa z czekolady? Swój słodki wybór możesz ozdobić na wiele innych sposobów. Najłatwiej wykorzystać do tego gotowe posypki lub bitą śmietanę czy masę przepuszczoną przez rękaw cukierniczy z odpowiednią końcówką. Tort będzie wyglądał równie efektownie, jeśli rozpuszczoną czekoladą posmarujesz listek np. bazylii lub drzewka owocowego. Gdy masa zastygnie łatwo odkleisz czekoladowy listek i ozdobisz nim tort. Na samej górze możesz też ułożyć inne dekoracje z czekolady – płynną czekoladę rozprowadź wąskim strumieniem po papierze do pieczenia, tworząc różnorodne kształty lub dowolne motywy. Stworzony wzór wystarczy delikatnie włożyć do lodówki (najlepiej do zamrażarki) a gdy zastygnie delikatnie odkleić papier i przełożyć na tort. Takie oryginalne ozdoby z czekolady mile zaskoczą każdego, kto skosztuje Twojego pysznego wypieku!